Beste chiptuning Almere

Beste chiptuning Almere

Wat betekent chip tuning?

Chip tuning almere is het verbeteren van de prestaties van een voertuig door de software van het motormanagement te optimaliseren.

In het motormanagement systeem (ECU) van je wagen zitten steeds vaker grenswaarden ingesteld. Deze grenswaarden beperken de prestaties van je auto.

Fabrikanten gebruiken deze beperkingen om één motor voor meerdere modellen auto’s te gebruiken. Het sport model met 200 pk kan namelijk exact hetzelfde zijn als het “normale” model met 140pk. Enkel de software is in dit geval anders.

Ook is de ECU software van fabrikanten op een manier gemaakt dat de auto in elke omstandigheid kan presteren naar behoren. Dus in extreme kou en waardeloze brandstof moet de auto nogsteeds als geadverteerd presteren.

Omdat Nederland een goed ontwikkeld land is met mild weer, geeft dit chiptuners meer speling om het maximale uit uw auto te halen.

Wat is een ECU/Motormanagement?

Het Electronic Control Unit/ECU is een computer dat het beheer verzorgt aan de wagen. Zonder dit systeem kan je wagen niet de weg op. Dit systeem zorgt voor de passende aansturing van soort delen.

Een voorbeeld hiervan is de ontsteking dat geregeld kan worden. Ieder met betrekking tot dit systeem noemt men motorstuureenheid. Hedendaags vind je in zowat elk motorvoertuig een ecu.

Wat zegt de afkorting en waar dient het voor?

Ecu is een afkorting voor Electronic Control Unit. De naam word toegepast voor alle al die andere ondersteunende systemen in een motorvoertuig. Behalve het injecteren van brandstof moet de ecu ook zorgen voor het opblazen van de airbags. Door middel van zogeheten chip tuning in almere kan de werking van de ecu passend worden.

Problemen met ECU?

Ingeval je auto niet wilt starten kan er een probleem zijn met de ecu. De meerdere delen van het motorsysteem zorgt er eveneens voor dat hij gevoelig is voor defecten. Alsook het alarm staat in verbinding met de ecu. In zo’n omstandigheid kun je de ecu laten herzien of laten herstellen.

Er zijn twee type ecu’s te weten de conventionele en de hybride variant, die allebei een andere werkwijze vereisen. De conventionele variant kan het beste vervangen worden met ongebruikte componenten. Bij de andere versie kijkt men naar het bijstellen van de verbindingen.

De printplaten waarop deze verbindingen bevestigd zijn hebben exclusief apparatuur nodig. Die apparatuur kan volautomatisch het vernieuwingsproces uitvoeren.

Opzoeken van de situatie

Door de diagnose stekker van de auto aan te sluiten kan het systeem uitgelezen worden. Deze zit onder de motorkap of onder het dashboard. Door het laten uitlezen van de ecu worden de gebieden van de storingen verkleind en kan het sneller gefixt worden.

Wanneer er een storing is wordt deze immers opgeslagen in het systeem. Bij het inspecteren staat de storing in verbinding met een code, dit zorgt ervoor dat de stand van zaken sneller zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *